Magnolia – Verzorging

De Magnolia houdt van natte grond, maar moet niet te nat staan. Een doorlatende bodem draagt hier aan bij. In drogere periodes is het verstandig om de Magnolia af en toe flink bij te wateren.

Bemesten is voor de Magnolia geen vereiste, maar bevordert wel de groei. Na de bloei en richting het najaar kun je prima bemesten. Dit kan prima met organische mest. Strooi tuinturf of compost onder de struik of boom, op de plaats van de kluit, om de Magnolia het nog beter te laten doen.

Snoei is voor de Magnolia geen vereiste. Maar dit kan natuurlijk wel. De beste periodes voor snoei zijn de winter, vanwege de stilstaande sapstroom, en de zomer, vanwege het snel sluiten van de wonden. Zowel vormsnoei als rigoureuze snoei kan de Magnolia prima verdragen, mits je snoeit in de zomer of winter.

Door de oppervlakkige wortels is mulchen belangrijk. Mulchen is het aanbrengen van een laag organisch materiaal op de grond boven de kluit. Dit materiaal kan bijvoorbeeld tuinturf of fijne boomschors zijn. Nooit meer dan een laag van 5 cm. Mulchen werkt beschermend en is goed tegen onkruid en vochtverlies.

Zie ook:


Aanplant Verzorging

Magnolia


Magnolia ‘Betty’
‘Betty’
Magnolia ‘Galaxy’
‘Galaxy’
Magnolia ‘George Henry Kern’
‘George Henry Kern’
Magnolia ‘Heaven Scent’
‘Heaven Scent’